Szolgáltatók, tanácsadók

De hát aláírta a szerződést!

2021.01.01. Péter

Bizonyára sokan hallották már ezt a mondatot. Akár pénzügyi tanácsadó, akár valamelyik cég ügyfélszolgálat vágja a fejünkhöz, nem tudunk mit kezdeni vele.

Véleményem szerint ez az egyik legfelháborítóbb dolog amivel ügyfélként találkozhatunk.

Amikor pénzügyi segítségre van szükségünk, ellátogatunk egy szolgáltatóhoz vagy a tanácsadójuk jön el hozzánk. Már a prospektusokból és a reklámokból is tudjuk, hogy jó helyre jöttünk, hiszen több tíz éves tapasztalattal rendelkező pénzügyi cégnél járunk. Itt elmondjuk, hogy miben szeretnénk segítséget kérni, jó esetben elmagyaráznak pár dolgot és kapjuk is a szerződést.

Már én is megkaptam: de miért nem olvasom el részletesen a szerződést. És igazából mit érek el vele. Hallott már bárki is olyat, hogy az ügyfél kérésére bárhol átírtak egy szerződést? Ez egyébként az élet bizonyos területein teljesen normális dolognak tekinthető. Két cég a megbeszélések alapján megállapodik valamiben és ezt szerződésbe foglalják. Ehhez képest a mi helyzetünk nem túl rózsás. Vagy elfogadjuk és aláírjuk, vagy mehetünk máshova, ahol szintén elénk raknak egy majdnem ugyanilyen szerződést. Akkor hol itt a választási lehetőség és a közös megegyezés?

A címhez még szintén kapcsolódva, azért szeretnék leszögezni valamit. Nem egy zugárust keresünk fel az éjszaka közepén egy sikátorban és veszünk valamit féláron, majd panaszkodunk, ha nem felelt meg az elvárásainknak!

Elméletileg hatalmas tudással és tapasztalattal rendelkező pénzügyi cégeket keresünk fel, ahol természetesen a legjobb szolgáltatást és információkat kapjuk meg. Ha később panaszunk van, akkor meg jön a szokásos válasz: de hát aláírta ... Remélem mindenki érzi a kettősséget.

Képzeljük el a világot, hogy mindenki 8-10 oldalas szerződéseket irat alá a vásárlóival, és bármi panasz esetén csak az orrunk alá tolja! Ez lehetne akár egy pékség vagy egy kávézó is. És mindegy lenne, hogy hová megyünk, hiszen mindenütt ugyanez lenne az eljárás. Nem hiszem, hogy szeretnék ilyen helyen élni!


Péter

"Legyél mindig büszke a munkádra! Sohasem tudhatod, kit dicsérnek meg érte."


Ugrás a tetejére